Reč osnivača

Zašto da se bavimo stresom?

Izazova će uvek biti, ali od toga koliko poznajemo sebe i kako tumačimo događaje zavisi naša reakcija. Svojom reakcijom možemo umanjiti stres. Nije samo stvar iskustva i znanja, ima nešto i u navikama, poznatim, pretpostavljenim ponašanjima. Ako su dobre imaćemo i dobar efekat. Realnost sve pokaže. Ako nisu, nešto treba menjati. Ali šta? U kojoj meri i na koji način? I kako da sačuvamo svoju individualnost?

Iako nema ničeg specijalno novog što se samo Vama dogodilo, univerzalna rešenja ne pomažu mnogo. Niko nije u Vašoj koži, niko ne doživljava baš isto što i Vi.  Zbog toga mislim da individualni pristup najbolji, a da pažnju treba posvetiti i psihološkim i organskim faktorima, spoljašnjim događajima i unutrašnjim procesima. Sve je povezano. Ako želimo da vešto uspostavljamo balans, moramo voditi računa i o svom telu. Zato se pored razvoja emocionalnih sposobnosti bavimo i zdravstvenim ponašanjem. Postoje događaji koji su za većnu ljudi stresni, ali se ne mora dogoditi ništa „izuzetno loše“ da biste imali manifestacije stresa.

Naučite kako da zaštitite sebe od negativnih posledica stresa i sačuvate svoje zdravlje. Nikada nije ni rano ni kasno. Uvek je pravo vreme.

Srdačan pozdrav i život sa što manje stresa želi vam,

Marijana Vilimonović, diplomirani psiholog i  psihološki savetnik

Kontakt telefon /WApp: 065/3695509

Skype: Centar Psihosoma

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marijana-vilimonović-b5b74646/